3. July 2024.

Šta je opšta hirurgija?

Opšta hirurgija je medicinska specijalnost koja se bavi dijagnozom, preoperativnim, operativnim i postoperativnim lečenjem pacijenata sa širokim spektrom hirurških stanja.
2. July 2024.

Popusti za korisnike PENZIONERSKIH KARTICA

Sa velikim zadovoljstvom obaveštavamo naše pacijente da je Specijalna bolnica PARKS zaključila ugovor sa Republičkim fondom za penzijsko i invalidsko osiguranje i priključila se programu PENZIONERSKA KARTICA.
21. May 2024.

Kamenci u žučnoj kesi

Prisustvo kamenaca u žučnim putevima predstavlja jednu od najčešćih bolesti digestivnog trakta. Smatra se da oko 11-36% ukupne populacije ima kamence u žučnim putevima, s tim da mnoge od ovih osoba ni ne znaju za to, pošto nemaju tegobe.
21. May 2024.

Rak želuca

U našim uslovima maligna bolest želuca predstavlja bolest koja se u poslednjih desetak bolesti na žalost otkriva u poodmakloj fazi bolesti, usled niza tegoba koje se ne prepoznaju na vreme, a sa druge strane vrlo često se pripisuju tzv. ulkusnoj bolesti dvanaestopalačnog creva.
15. May 2024.

Čir na želucu i dvanaestopalačnom crevu

Peptički ulkus (ČIR) je defekt želudačne ili duodenalne (dvanaestopalačno crevo) sluzokože. Duodenalni čir je oko dva puta češći kod muškaraca, dok novi podaci ukazuju da je pojava novih želudačnih ulkusa podjednaka kod oba pola.
15. May 2024.

Pupčana kila

Pupak je ožiljak, koji se formira nakon rođenja, na mestu gde se nalazila pupčana vrpca. Pupak je jedna od slabih tačaka prednjeg trbušnog zida, i potencijalno je mesto za nastajanje urođenih ili stečenih kila.
16. April 2024.

Hernija trbušnog zida

Hernije se, najčešće, opisuju kao otekline ili izbočenja koja nastaju od prodora dela trbušne maramice pod kožu, kroz urođene ili stečene otvore na trbušnom zidu. U našoj zemlji se, osim izraza „hernija“, upotrebljavaju i sinonimi: kila i bruh.
16. April 2024.

Pilonidalna cista

Pod ovim pojmom podrazumeva se bolest koja nastaje URASTANJEM DLAKE u predelu trtice, tačnije, u međusedalnoj brazdi iznad trtične kosti. Pojavu bolesti pospešuje bavljenje poslom vezanim za dugo sedenje.
25. March 2024.

Laparoskopska operacija žuči

Danas se većina operacija odstranjenja žučne kese izvodi laparoskopski. Stručni naziv za ovaj operativni zahvat je Laparoskopska holecistektomija.
Call Now Button